Neden Biz?

 

Bölüm İstihdam ve Kariyer Olanakları

Sakarya Üniversitesi Sağlık Yönetimi mezun öğrencileri sağlık sektörü içerisinde yer alan tüm kurum ve kuruluşlarda çalışabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşların başlıcaları Özel ve Devlet Hastaneleri, İlaç ve sigorta şirketlerinde yönetim, insan kaynakları, finans gibi departmanlarda görev alabilmektedir. Ayrıca, mezun öğrencilerimiz sağlık kuruluşlarında çeşitli alanlarda eğitim vermebilmekte ya da bu alanlarda gerekli çalışmaları yürütebilmektedir.

İş Dünyası ile Entengre Olan bir bölüm

Sakarya Üniversitesi Sağlık Yönetimi bölümü öğrencileri eğitim-öğretim süresi boyunca Türkiye'nin sayılı özel ve kamu hastaneleri ve sağlık işletmelerinin genel müdürleri ile söyleşi, toplantı ve konferanslara katılabilme ve onların tecrübelerinden faydalanabilme imkanı bulmaktadırlar.

Sosyal Aktivitelere sahip bir bölüm

Sakarya Sağlık Yönetimi Öğrenci topluluk öğrencilerinin organize ettiği yemek, piknik vs. etkinlikleri ile öğrencileri ile sosyalleşen bir bölümdür.

Tecrübe Kazandıran bir Bölüm

Bölüm olarak Öğrencilerimize dört yıllık eğitim-öğretim süresi içerisinde bireylerin zorunlu stajlarının dışından sağlık sektörü içerisinde gönüllü staj yapmalarına ve tecrübe kazanmalarına yardımcı olmaktayız.

Eğitimi Güçlü Bir Bölüm

Alanınında uzman kadrosu ile sağlık sektörü alanında bilgi birikimini öğrencilerine aktarma gayreti içerisindeyiz.

Birlikte Güçlü Bir Bölüm 

Mezun öğrencilerimiz ile sürekli olarak görüşen eğitim süresi sonrasında kariyer danışmanlığı yapan bir bölümüz. Ayrıca, düzenlediğimiz mezunlar buluşması ile mezun öğrencilerimizin sektörde yaşadıkları tecrübeleri öğrencilerimize aktarmalarını için her yıl bir araya gelmekteyiz.